Google PlusFacebookTwitter

Vad gör en bra restaurang – del 2

By on maj 7, 2018 in Gards |

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Vi fortsätter med vår artikelserie om vad som gör en fantastisk restaurang. För visst har du säker varit ute någon gång och ångrat valet av platsen du gick på. Men du kunde inte riktigt sätta fingret på det var du inte gillade. Men de tipsen som vi skriver om i den här artikelserien så kommer du att lära dig känna igen vad som skiljer en dålig restaurang från en bra restaurang redan innan du sätter dig och läser av deras meny. Med det sagt – här kommer ännu fler tips om vad som gör en bra restaurang.

Vackra badrum & bekväma platser

Ett välstädat badrum går inte att förhandla med när det kommer till en bra restaurang. Det finns inget värre än att ursäkta dig själv för att upptäcka att restaurangens badrum är i sämre skick än ett utedass ute i Flen. Fantastiska restauranger går bortom att erbjuda toaletter som är rena. Här finns det bra ljus i toaletterna, blommor och varma handdukar. Extra poäng för de som använder sig av doftljus i toaletterna. Ska det verkligen vara så svårt? En annan viktig faktor som spelar in när det kommer till restauranger som många förbiser är att de ska erbjuda bekväma platser med en tillräckligt hög höjd så att gäster sitter bekvämt och inte behöver böja sig fram vid bordet. Deras bord är tillräckligt stora så att servitörerna inte behöver arrangera om glas och tallrikar när de serverar. De placeras även med tillräckligt avstånd från andra bord, och därmed andra gäster, så att man inte behöver sitta och lyssna på varandras småprat. I en bra restaurang kommer du helt enkelt inte ens märka att det finns något problem med hur du sitter, vilka andra som är i restauranger, eller något liknande då de har gjort allt för att det ska kännas så ansträngs löst som möjligt för deras gäster.

Perfekt belysning varje gång

Belysning har en stor effekt på vårt humör. Och det är en fin linje mellan att ha ett dämpat ljus som ökar mysfaktorn i restaurangen och att de har de så mörkt att man behöver använda sig av en ficklampa för att läsa menyn i restaurangen. Men alla fantastiska restauranger lyckas alltid att få det just rätt. De använder sig ofta av proffs som hjälper dem att inreda restaurangen och då får de också hjälp med att sätta ljuset på just rätt balans.

Bakgrundsljud som inger lugn

De lyckas också sätta bakgrundsljuden i restaurangen på en sådan nivå att du inte tänker på att det händer andra saker bakom kulisserna. Det sista man vill är att höra kockarna prata från köket eller servitörerna ta emot varje order. Man vill snarare höra en lugn slinga, kanske lite pianomusik. Man vill inte heller höra sina bordsgrannar prata om vädret utan borden ska vara placerade på ett sådant sätt att man inte hör varandra. Men det är förvånansvärt många restauranger som inte förstår det. Istället sätter de på musik samtidigt som de låter en TV spela upp någon film från Netflix. Det senaste man vill när man är ute och äter på en restaurang.