Google PlusFacebookTwitter

Vad du ska veta innan du besöker en köttrestaurang

By on maj 22, 2018 in Gards |

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Har du någon gång kommit hem från en utekväll och varit så missnöjd med ditt besök på restaurangen men inte varit säker på vad det var som gjorde att du inte trivdes? Det har hänt oss alla. Och för oss som inte allt för ofta är ute och besöker restauranger så kan det vara svårt att sätta fingret på vad det egentligen var som gjorde att vi inte var nöjda. Men med de tipsen som vi skriver ner i den här artikeln så kommer du inte ha det problemet igen.

Makalös service

Makalös service kan lyfta upp medioker mat. Men makalös mat kan aldrig lyfta upp medioker service. De bästa servitörerna är de som har en passion för den maten de serverar och gör allt vad de kan för att göra samtliga besökare vid sin restaurang så nöjda som möjligt. De personerna vet allting – verkligen allt! Från att ett bord vinglar lite, till en näsduk som är lite smutsig, till det kortaste ansiktsuttrycket som säger ”nej, det här var inte alls vad jag ville ha”. Och de reagerar på en gång för att göra vistelsen så bra som möjligt. De stormar aldrig in bredvid bordet och avbryter utan väntar på den perfekta timingen då det passar för dem att ta sin beställning. De har en känsla för huruvida du är där i ett affärssammanhang, en romantisk dejt eller ute med en kompis, och beter sig därefter. De vet helt enkelt vem du är, vad du vill ha, och vad du gör där. Och de är långt ifrån den stereotypiska snobbiga servitören. Tvärtom är de jordnära och inger respekt och förtroende. De gör helt enkelt att restaurangen du besöker är det självklara valet för dig i framtiden redan innan du har fått din mat serverad.

En tilltalande meny

Självklart måste varje fantastisk service lyftas upp av maten den serverar. Och de bästa menyerna i de bästa restaurangerna får du inte i en inplastad ram på tio olika språk. Tvärtom så skriver de ner sin meny på det lokala språket och möjligtvis på det språk vilken deras mat härstammar från. En fantastisk meny har tilltalande beskrivningar med tillräckligt med information för att gästerna ska få en uppfattning om vad de beställer sig utan att behöva ta en 20-minuters lektion i hur man läser av de konstiga ordvalen som de beskriver sin mat med. En fantastisk restaurang använder sin meny per säsong, och använder sig av lokala grödor för att mixa upp sin meny beroende på vilken årstid det är. Som stamgäst är det sista man vill att maten aldrig förändras.

Konsekvent

Det är inte tillräckligt för en bra restaurang att maten är bra de flesta gångerna. De måste göra maten perfekt varje enskild gång. Vi alla behöver ett sånt ställe dit vi kan gå år efter år och vara 100% säker på att de kommer att leverera efter vi har rekommenderat den platsen till våra vänner. Det betyder inte att maten inte kan förändras, men att med maten som de erbjuder så lever de upp till samma kvalitet som med tidigare menyer.