Google PlusFacebookTwitter

Nyheter

Ät lokalproducerat kött

Postat av on 12:51 e m in Gards | Kommentarer inaktiverade för Ät lokalproducerat kött

Ät lokalproducerat kött

I vår moderna tid av konserveringsmedel och tillsättningar i vår mat har genetiskt modifiera grödor och utbrott av virus blivit allt vanligare. Med det har även människor börjat oroa sig allt mer över kvaliteten av den mat de konsumerar och äter. Då det är omöjligt att identifiera alla konserveringsmedel som används på grund av det komplexa globala nätverk som alla livsmedel åker genom – ta till exempel en banan som produceras i Sydamerika för att sedan transporteras till din lokala ICA-butik – är det mycket mer rimligt att idag äta...

läs mer

Nackdelar med kött

Postat av on 12:49 e m in Gards | Kommentarer inaktiverade för Nackdelar med kött

Nackdelar med kött

Diskussionen huruvida kött är bra eller dåligt för dig fortsätter. Och i den förra artikeln redogjorde vi för några av de positiva effekterna som följer med att äta kött. Men i den här artikeln kollar vi med ett kritiskt öga på vad som egentligen inte är så bra med att äta kött, hur vi konsumerar kött och hur vi producerar kött. För oss, och för naturen. Sjukdomar En del som vi hittar i rött kött (och som även används som tillsats i energidryck) kallas karnitine och har upptäckts orsaka blodproppar enligt en studie som publicerades i Nature...

läs mer

Bör vi äta mer kött?

Postat av on 12:45 e m in Gards | Kommentarer inaktiverade för Bör vi äta mer kött?

Bör vi äta mer kött?

Under mer än två miljoner år var vi människor primärt köttätare. Det är endast under de senaste tio tusen åren som vår diet har förändrats då vi lärde oss att bruka jordar och odla spannmålsprodukter. Men är det bättre för oss att äta mer spannmål, baljväxter och andra vegetariska komplement än kött? Under de senaste tio tusen åren har vi blivit allt mindre och fått en mindre hjärna. Men en diet med allt mer spannmål och socker, har vi också sett hur vi i allt större utsträckning har fått cancer, diabetes och andra sjukdomar. Vi märker också...

läs mer

Förvara kött

Postat av on 1:15 e m in Gards | Kommentarer inaktiverade för Förvara kött

Förvara kött

Vi har ätit kött under tusentals år. Och även om mänskligheten ursprungligen har varit jägare och samlare kom vi snabbt på hur vi jagar och fäller djur. Kött har ett otroligt högt näringsvärde och tillgodoser oss med protein, kalorier, fett och mineraler och vitaminer som vi behöver. Men idag konsumerar vi betydligt mer kött än vi gjorde förr i tiden. Frågan hur man enklast lagrar kött under längre perioder är återkommande och vi kommer i den här artikeln reda ut hur du enklats håller ditt kött lagrat hemma på enklast möjliga sätt och under...

läs mer

Ekologiskt kött

Postat av on 1:07 e m in Gards | Kommentarer inaktiverade för Ekologiskt kött

Ekologiskt kött

Varje år föder vi upp och äter över 65 miljarder djur. Det är nio djur för varje person på jorden, och det har en stor påverkan på vårt klimat. Så vilket kött går det att äta om vi inte kan föreställa oss en värld utan kött, samtidigt som vi vill göra vårt klimat lite bättre? Är det bättre att köpa nötkött, kyckling eller lokalproducerat kött? Svaren är många. De flesta av oss gillar att äta kött och vi vet vilka preferenser vi har. Men vi är flera hundra miljoner som tänker likadant runt om på jorden, och med det för med sig konsekvenser....

läs mer

Fördelar med kött

Postat av on 1:02 e m in Gards | Kommentarer inaktiverade för Fördelar med kött

Fördelar med kött

Då dagens trend är fokuserad om att byta ut allt kött mot veganska alternativ, börjar idén om att äta kött (till stor del av skräckberättelser om rött kött) att tappa mark runt om i Sverige. De flesta anser idag att äta grönsaker och frukt räcker gott och väl när det kommer till deras vardagliga kost samtidigt som de anser att plantbaserat protein är ett bättre och säkrare alternativ än animaliskt protein. Alla håller inte med om det. Och i den här artikeln vill vi reda ut några av missförstånden och fördelarna med att äta kött. Protein,...

läs mer