Google PlusFacebookTwitter

Nyheter

Världens dyraste kött

Postat av on 8:34 f m in Gards | Kommentarer inaktiverade för Världens dyraste kött

Världens dyraste kött

Wagyu är namnet på världens dyraste kött. Det har ursprung i Japan och betyder “japansk nötboskap”. Vanligen ligger kilopriset i Sverige på ungefär 4000 kronor. Priset varierar beroende på dess kvalité. I jämförelse med traditionellt nötkött har wagyu visat sig vara mer hälsosamt. Köttet innehåller en låg kolesterolhalt samt fettsyrorna omega 3 och omega 6. En faktor som har att göra med köttets säregna popularitet är den stora andelen marmorering som det innehar. Köttets marmoreringsgrad bestäms utifrån andelen fett i muskulaturen. Wagyu är...

läs mer

Kött och sommargrill

Postat av on 10:36 f m in Gards | Kommentarer inaktiverade för Kött och sommargrill

Kött och sommargrill

Det finns inget som känns så harmoniskt som ett somrigt kött och sommargrill. Det om vi själva får tycka till. Det är många saker som är bra med sommaren. Berg-och dalbanor, simbassänger och till och med glass är alla läckerheter under de vackra månaderna, men om du letar efter bra sätt att fira någon, hitta en aktivitet som kan passa alla i bekantskapskretsen, och som inte kostar multum, så är grillpartys ett av de bästa alternativen. En av de bästa typerna av aktiviteter för en stor och mycket trevlig sommarupplevelse är att slänga på en...

läs mer

Bästa köttrecepten

Postat av on 9:09 f m in Gards | Kommentarer inaktiverade för Bästa köttrecepten

Bästa köttrecepten

Kött har blivit allt mer omgärdat av skam och det är numera få som vet hur man faktiskt ser till att det finns kött på bordet när man ska äta. Kött är, och har varit under hela vår evolution, en av de viktigaste proteinkällprna. Och protein är något vi människor behöver för att kunna leva det liv som omvärlden kräver av oss. Man kan så klart äta kött rått, men det är lite som att hälla kaffepulver direkt i munne. Det finns så många bättre sätt. När man frågar folk som är vana vid kött är det en sak som alltid kommer tillbaka, om och om igen....

läs mer

Alla sätt att steka ditt kött

Postat av on 12:58 e m in Gards | Kommentarer inaktiverade för Alla sätt att steka ditt kött

Alla sätt att steka ditt kött

Att steka alla olika typer av kött är en väldigt enkel metod att använda för att tillaga din mat. Men det är en konst att tillaga alla de olika köttdelarna på rätt sätt. En av de viktigaste förutsättningarna är att köttet fördelaktigen ska vara rumstempererat. Dessutom är det en fördel om köttet läggs ned i stekpannan när det är mycket varm för då får köttet rätta ytan även så blir det tillagat bättre. En annan sak man kan tänka på är att köttet bara blir godare av att få ligga och vila en stund efter stekningen men innan det skärs upp för...

läs mer

Allt gott om kycklingkött

Postat av on 10:01 f m in Gards | Kommentarer inaktiverade för Allt gott om kycklingkött

Allt gott om kycklingkött

Kyckling, den klassiska och universella rätten i var man och kvinnas hem. Lätt att variera in i det oändliga och kan ätas båda kall, varm, grillad, kokt och friterad, den kan ätas som den är eller med tillbehör. Kycklingköttet som kommer från unga tamhöns består framförallt av ben, lår, vinge och av bröst och ibland används också levern i diverse matlagning. Köttet är fullproppat av diverse mineraler, vitaminer och proteiner och är en ren hälsobomb och perfekt för den som vill ha lite extra koll på midjemåttet. Den stora frågan är hur kan man...

läs mer

Allt om renkött

Postat av on 7:55 f m in Gards | Kommentarer inaktiverade för Allt om renkött

Allt om renkött

Många av oss väljer att äta allt mindre kött men vad många av oss inte vet och känner till, är att just renkött är en riktig delikatess och ett nyttigare alternativ till rött kött. Renkött kommer av djuret ren, som är ett hjortdjur som lever bland annat i norra Skandinavien men finns även i norra Amerika och kännetecknas just av sina vackra horn. Renkött har en hög halt av just mineralen selen som är en viktig antioxidant för vår kropp. I den samiska kulturen har renkött alltid varit en naturlig del av kosten, då samerna levde i en arktisk...

läs mer

Fördelar med att äta kött

Postat av on 7:51 f m in Gards | Kommentarer inaktiverade för Fördelar med att äta kött

Fördelar med att äta kött

Det finns väl inget bättre än att slänga på en god smakrik köttbit på grillen av sval sommarkväll i juli. Avnjuta på den inglasade altanen ihop med ett gott vin. Varför ska man äta kött? Kött är en rik proteinkälla och det mest näringsrika du kan äta, det innehåller massa mer bra saker som din kropp behöver och mår bra av.  Många väljer idag bort kött på grund av djurens sätt att leva innan slakt och även för att vissa bryr sig om djuren och att de också ska få leva.  Det är upp till var och en och bestämma vad de vill äta men här kommer...

läs mer

Är kött farligt?

Postat av on 8:27 f m in Gards | Kommentarer inaktiverade för Är kött farligt?

Är kött farligt?

Svenskarna har älskat sitt kött och äter fortfarande gärna kött men 2017 så bröts traditionen för då minskade köttkonsumtionen för allra första gången sedan 1990. Från att ha ätit cirka 85 kilo kött per person och år är vi nu nere på ungefärliga 82 kilo per person och år. Minskningen har skett inom allt slags kött förutom inom lammkomsumtion som faktiskt ökade. Varför köttätandet generellt har minskat beror förmodligen på många olika faktorer, men trenden med vegetarianism, klimatfrågan, etiska skäl och hälsoskäl brukar alla nämnas när...

läs mer

Allt gott om fläskkött

Postat av on 1:41 e m in Gards | Kommentarer inaktiverade för Allt gott om fläskkött

Allt gott om fläskkött

Fläskkött är köttet som kommer från grisen och det är av fläskkött man får man bacon, kotletter, filéer, köttfärs och en mängd olika sorters pålägg. Fläsk i världen I Italien och Spanien görs några av de bästa lufttorkade skinkorna, däribland Parmaskinka, Prosciutto och Serranoskinka. Även om man självklart kan hitta en mängd olika svenska alternativ på lufttorkad skinka.I Italien är det även mycket vanligt med pasta carbonara som görs på pasta, pancetta, äggula och picorino ost. En svensk klassiker är kokt fläsklägg som äts tillsammans med...

läs mer

Allt gott om korv

Postat av on 1:38 e m in Gards | Kommentarer inaktiverade för Allt gott om korv

Allt gott om korv

Korven är en riktig klassiker på matbordet och uppskattas av både stora och små. Den passar lika bra till vardags som vid festligare tillfällen. Förr i tiden var det vanligt att man använde sig av metoder som torkning eller rökning för att bevara hållbarheten. Tack vare att man idag har tillgång till både kyl och frys så används istället dessa metoder främst för att ta fram en specifik smak på korven. För den som är sugen finns det finns mängder av olika sorters korvar att välja på. Här i Sverige är man välbekanta med både falukorv och...

läs mer