Google PlusFacebookTwitter

Fördelar med att äta kött

By on jun 27, 2019 in Gards |

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Det finns väl inget bättre än att slänga på en god smakrik köttbit på grillen av sval sommarkväll i juli. Avnjuta på den inglasade altanen ihop med ett gott vin.

Varför ska man äta kött?

Kött är en rik proteinkälla och det mest näringsrika du kan äta, det innehåller massa mer bra saker som din kropp behöver och mår bra av.  Många väljer idag bort kött på grund av djurens sätt att leva innan slakt och även för att vissa bryr sig om djuren och att de också ska få leva.  Det är upp till var och en och bestämma vad de vill äta men här kommer några anledningar till att äta kött och det med gott samvete också.  Vi har olika sorters kött, fläskkött som kommer ifrån gris, på gris gör man bland annat skinka, både julskinka och påläggsskinka, man gör bacon och fläskkotletter och även fläskfärs, grytbitar.  Nötkött kommer från ko och på det gör man nötfärs, högrev, ryggbiff, entrecote, oxfilé, rostbiff och mycket mer.  Sen har vi kött ifrån vilt, det är rådjur, älg, ren och lite andra djur. En köttbit innehåller inga som helst tillsatser utan är helt naturligt, väljer du bort köttet mot ett vegan alternativ så har du hur mycket tillsatser som helst i istället. 150 gram kött ger dig 30 gram rent protein och det är vad en vuxen ska få i sig dagligen.  Kött innehåller mycket järn och detta järn kallas för hemjärn och kroppen tar upp det jätte bra och din kropp behöver järn.  En köttbit innehåller mer protein som gör att du håller dig mätt längre än om du skulle äta kolhydrater och fett, en köttbit är innehåller inte så mycket fett.
Kött innehåller en hel del andra bra saker som exempel, tiamin, niacin, B6, zink och selen, allt detta får du i en enda rätt, hur bra är inte det då? Annars måste du granska din tallrik så du är säker på att du får i dig allt detta om du inte äter kött.

En ren köttbit innehåller inte kolhydrater, äter du till exempel korv eller köttbullar så innehåller det kolhydrater men i små mängder så är det inge fara.
Helst ska man undvika kolhydrater då detta är ett snabbt sätt för magen att känna sig mätt, en portion med pasta ger dig en kortare mättnadskänsla än om du skulle äta en portion med kött.

Det absolut bästa med kött är att du kan göra så himla mycket olika maträtter men så många olika köttsorter.
En god blodig stek med salt och kryddor, hemmagjord klyftpotatis och en krämig sås för att sedan toppa med en härlig krispig sallad till.
Du kan göra egna hamburgare på nymalt nötkött eller högrev, krydda som du själv vill och grilla på grillen, dina vänner kommer älska det.
Eller varför inte glasera egna revbensspjäll med en god krämig potatissallad till.
Det vattnas i munnen när man tänker på allt detta kött man kan tillaga men så många variationer.
Kött är bra och ät det med gott samvete.