Google PlusFacebookTwitter

Alla sätt att steka ditt kött

By on okt 17, 2019 in Gards |

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Att steka alla olika typer av kött är en väldigt enkel metod att använda för att tillaga din mat. Men det är en konst att tillaga alla de olika köttdelarna på rätt sätt. En av de viktigaste förutsättningarna är att köttet fördelaktigen ska vara rumstempererat. Dessutom är det en fördel om köttet läggs ned i stekpannan när det är mycket varm för då får köttet rätta ytan även så blir det tillagat bättre. En annan sak man kan tänka på är att köttet bara blir godare av att få ligga och vila en stund efter stekningen men innan det skärs upp för att ätas.

Eftersom det är en konst att få till de perfekta köttbitarna så krävs självklart en hel del träning för att uppnå stadiga resultat i tillagningen av kött. Som med allt i livet så ger övning färdighet. Ett fel som många gör med just de röda kött sorterna är att de tillagar det för hårt då de egentligen smakar som allra bäst när de fortfarande är röda. Tillagar man köttet för hårt så kan köttet istället upplevas som tämligen torrt och dessutom smaklöst. Några utav de köttdelar som passar bra att steka är bland annat rostasfiléer, flankstek, oxfile samt entrecôte.

Alla sätt att steka ditt kött

Alla sätt att steka ditt kött

Exempel på ett tillvägagångssätt vid stekning

Nu kommer en bra tillvägagångs metod att beskrivas och då tar den dig från det allra första steget till det absolut sista i tillagningen.